Ο Απρόσωπος Νομικός Αντιπρόσωπος

Καλησπέρα σας, κυρία μου. Προφανώς δεν με γνωρίζετε και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων που δεχθήκατε την πρόσκληση μου. Το όνομά μου δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι ότι είμαι ο νομικός εκπρόσωπος του Κυρίουυυυ…. Ας τον ονομάζουμε απλά Κύριο ή Αυτός από δω και εμπρός. Προφανώς και δεν ξέρετε για ποιόν μιλάμε, ίσως να μην τον έχετε παρατηρήσει ποτέ, ίσως μέχρι σήμερα να αγνοείτε την ύπαρξή του. Αλλά αυτός σας γνωρίζει – ή έστω έτσι νόμιζε/νομίζει. Θα προσέξατε ότι δυσκολεύομαι να επιλέξω σε τι χρόνο πρέπει να μιλώ. Δυστυχώς (ή ευτυχώς;), Αυτός απλά χάθηκε, εξαφανίστηκε πριν λίγες μέρες. Δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε, δεν ξέρω που βρίσκεται ή αν είναι καν εν ζωή. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως μου ζητήθηκε να είναι σας συναντήσω, να σας μεταφέρω τα όσα μου ζητήθηκε να πω και να σας παραδώσω κάποια αντικείμενα τα οποία θα ήθελε να έχετε. Δεν θα πάρει πολύ ώρα, πιστέψτε με! Ας ξεκινήσουμε, για να μην σας καθυστερώ.

Σας παρατηρούσε εδώ και δύο χρόνια μέσα από το τζάμι ενός παραθύρου, μέσα από το κελί που ζούσε και ονόμαζε σπιτικό του. Μην πάει ο νους σας στο κακό, δεν ήταν ούτε διεστραμμένος ανώμαλος, ούτε κανένας βιαστής, ούτε φυσικά κανένας ματάκιας. Από την πρώτη στιγμή που περάσατε μπροστά από την βιτρίνα του κελιού του, δεν μπόρεσε να βγάλει την εικόνα σας από το κάθε όνειρό του. Για σας εκείνη η στιγμή ήταν ένα ακόμα δευτερόλεπτο μιας οποιασδήποτε μέρας σας. Αλλά για αυτόν ήταν η αρχή της σωτηρίας αλλά και τον βασάνων του. Βλέπετε, ποτέ δεν θα μπορούσε να διανοηθεί πως μια κυρία σαν εσάς θα γυρνούσε να κοιτάξει κάποιον που αγνοεί ακόμα και την ύπαρξή του. Έτσι, παρέμεινε κλειδωμένος μέσα εκεί, προσμένοντας κάθε πρωινό να φανείτε, καθώς πηγαίνατε στην δουλειά σας. Ακόμα και η μυρωδιά του αρώματος σας τον έκανε να ξεχνά τα πάντα γύρω του! Να αφήνει για λίγο τις έγνοιες και τις όποιες υποχρεώσεις και βάσανα μέσα στο κελί και να ταξιδεύει με το νου έξω στο κόσμο.

Μετά επέστρεφε στον μικρόκοσμο της Βαστίλης που ζούσε, μην έχοντας τίποτε άλλο, παρά να προσμένει την επιστροφή σας από την δουλειά. Κοιτούσε από μακρυά μέσα στα κουρασμένα σας μάτια και ήξερε πως θα σκότωνε για να βρεθεί κοντά σας και να σας πει δυο λόγια συμπαράστασης. Έπειτα να βρεθεί στο σπίτι σας, όπου θα έχει τα πάντα έτοιμα, όπως πίστευε ότι σας αρμόζει, όπως αυτός το ονειρευόταν στα βάθη των σκέψεών του. Δεν έχω το δικαίωμα να σας αποκαλύψω κάποια πληροφορία για αυτόν, αλλά μπορώ να σας εμπιστευτώ πως όπου και να είναι παραμένει αθεράπευτα ρομαντικός σε όλες του τις σκέψεις. Ακόμα και αν εκ πρώτης όψης δεν θα του φαινόταν ποτέ.

Με ρωτήσατε γιατί ποτέ δεν βρήκε το κουράγιο να σας μιλήσει. Έστω να πει μια καλημέρα, να μοιραστεί μια σκέψη του μαζί σας. Θα σας αποκαλύψω πως κάποτε το τόλμησε! Έβαλε την μάσκα και την φορεσιά του κοινωνικού ατόμου και βρέθηκε σε μια κοινή σας παρέα. Αλλά σας φάνηκε υπερβολικός στις αντιδράσεις, τα πιστεύω και τα συναισθήματά του. Απογοητεύτηκε. Πείστηκε πως ο μόνος τρόπος να είναι κοντά με αυτό που ποθούσε, ήταν τα όνειρά του. Δεν τόλμησε ξανά να αφήσει το σκοτάδι, την ψύχρα αλλά και την ασφάλεια του κελιού του. Σιγά σιγά εγκατέλειψε κάθε είδους κοινωνική επαφή και μια μέρα έλαβα την κλήση του. Για αυτό και βρίσκομαι εδώ, σπαταλώντας αρκετό από τον υπερπολύτιμο χρόνο σας. Επιτρέψτε μου να σας παραδώσω ότι μου ζητήθηκε ώστε να μπορέσετε και σεις στις υποχρεώσεις και τα τρεξίματα σας.

Σε αυτό το τετράδιο θα βρείτε όλες τις σκέψεις του. Στίχοι, κείμενα και ότι άλλο του ερχόταν στο νου τις στιγμές που η όψη σας φώτιζε τα μάτια, το νου και την σκέψη του. Μην περιμένετε να βρείτε κάποιο λογοτεχνικό αριστούργημα εφάμιλλο με το «Μονόγραμμα» του Ελύτη ή κάποιο παρόμοιο μνημείο της παγκόσμιας τέχνης, ούτε στίχους ερωτικούς σαν του Cohen και του Cave! Απλά μουντζούρες και μπερδεμένες σκέψεις, από τις οποίες ίσως κάποιες να έχουν κάποια μικρή αξία. Αν το διαβάσετε με υπομονή και επιμονή όμως, θα έχετε μια καλή εικόνα για Αυτόν. Μακάρι να μπορέσουν να πουν οι λέξεις και τα γραπτά του αυτά που δεν μπόρεσε ο λόγος του, έτσι μου ζήτησε να σας πω!

Τέλος, σας παραδίδω αυτό το κρεμαστό σε σχήμα κλειδιού. Το φορούσε μια ζωή στο λαιμό του, από τότε που του το ‘δωσε ένας μαυριδερός τύπος, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ήταν απόγονος των Μάγων της Αφρικής. Πίστευε πως αυτό το κλειδί κρατά κλειστή την πόρτα του νου και της καρδιάς του και πως έπρεπε να το παραδώσει στο μόνο άτομο που θα ήταν ικανό να συμμεριστεί την τρέλα των σκέψεων και το υπερβολικό των αισθημάτων του! Μου ζήτησε να το κρατήσετε εσείς. Δεν έχει σημασία για πόσο, άλλωστε δεν ξέρουμε αν η καρδιά για την οποία μιλάμε χτυπά ακόμα ή αν θα μπορέσει να ανοίξει ποτέ τις θύρες της. Μπορείτε με το που βγείτε από το δωμάτιο να τα πετάξετε στον πρώτο κάδο ανακύκλωσης, να τα κάψετε ή να τα δώσετε κάπου αλλού.

Σας ευχαριστώ για την ώρα σας, καλή σας συνέχεια!

(…μετά από λίγο ο νομικός κάθεται μόνος στο δωμάτιο του… μονολογεί και γράφει σε μια κόλλα Α4)

Την είδα μετά από τόσο καιρό και πάλι ένοιωσα όπως τότε στο παράθυρό μου. Αλλά και πάλι δεν βρήκα το κουράγιο να μιλήσω. Ίσως να μην μου πρέπει μια τέτοια τύχη, ίσως πάλι να μην ήταν γραφτό ποτέ να την αντικρίσω. Άλλωστε όλοι ψάχνουν τον πρίγκιπα και γώ από αυτό έχω μόνο ένα τελευταίο Prince και το “PurpleRain” σε κασσέτα…

(Βάζει την Α4 στον καταστροφέα εγγράφων, ακούει τις πρώτες νότες του τραγουδιού, ανάβει το τελευταίο του τσιγάρο, βάζει φωτιά στο γραφείο του και φεύγει… για πάντα… )

Advertisements

About noeemon

γεννήθηκε το 1983 και από τότε την παλεύει δεν την παλεύει... Ασχολείται για χόμπι με τις τέχνες. Οπότε μια που είδε όλοι να γράφουν, είπε κ αυτός να δοκιμάσει!

Κάνε το σχόλιό σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s