Σύμπαντα

Όταν θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν χέστηκε. Ούτε υπέρ σου θα συνωμοτήσει, ούτε κατά, ούτε τούμπες ανάποδες θα κάνει, ούτε τίποτα. Θα σε αφήσει να κάνεις τις μαλακισμένες επιλογές σου. Να γαμιέσαι όσο θες. Να πιστεύεις ό,τι θες. Να ζεις τη ζωή σου όπως θες. Δεν θα νοιαστεί καθόλου.

Και δεν θα νοιαστεί γιατί, έτσι κι αλλιώς, θα γίνουν όλα. Το ‘πε κάποιος Χιου Έβερετ το 1957, νομίζω. Πρότεινε πως κάθε πιθανό αποτέλεσμα συμβαίνει σε μια διάταξη αλληλοδιασταυρούμενων συμπάντων. Κοινώς αν κάτι δεν συμβεί εδώ θα συμβεί σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Οτιδήποτε θέλει κανείς, είτε πολύ είτε λίγο, κάπου θα γίνει. Τα ωραιότερα όνειρα όλων κάπου πραγματοποιούνται. Κι οι χειρότεροι εφιάλτες. Κι όλες οι ενδιάμεσες καταστάσεις.

Τώρα, ξέρω, προσπαθείτε να καταλάβετε τι θέλω να πω με αυτά που σκέφτομαι. Τι νιώθω κατά βάθος. Θέλετε να μπείτε στο μυαλό μου. Να με αναλύσετε. Αυτό κάνετε πάντοτε. Αυτή είναι η δουλειά σας. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτά που σκέφτομαι. Το θέμα είναι πως τα λέω σε λάθος στιγμές.

Όλα όσα σας είπα πριν τα ‘πα στη Σίση όταν μου ψιθύρισε “ …μμμ… θα ‘θελα πολύ ένα τσιγάρο τώρα”. Και όλα γίναν σκατά μετά. Σηκώθηκε, ντύθηκε είπε “ίσως τελικά ήταν λάθος”, έφυγε και δεν ξαναγύρισε. Γι’ αυτό ήρθα σε σας, γιατρέ. Να με βοηθήσετε να φέρομαι λίγο πιο φυσιολογικά. Να λέω στους άλλους αυτά που περιμένουν κι όχι ό,τι έχω μέσα στο κεφάλι μου. Χάνω ανθρώπους έτσι. Και φαινόταν καλή κοπέλα. Θα μπορούσε να ήταν όμορφα.

Αλλά όχι. Τι λέω; Κάπου αλλού είναι όμορφα. Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν δεν έφυγε ποτέ. Σε ένα άλλο γνωριστήκαμε πιο πριν και τώρα έχουμε σπίτι και παιδιά κι ένα σκύλο. Αλλού είμαστε οι βασιλιάδες του κόσμου. Κι αλλού πατάτες. Οτιδήποτε.

Να πάτε να γαμηθείτε, λοιπόν. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Advertisements

One thought on “Σύμπαντα

 1. Οι εν ενεργεία διπλωμάτες συζητούν τις περικοπές στις συντάξεις των συνταξιούχων συναδέλφων τους και την έφεση που θα ασκήσουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της Αναπροσαρμογής Σύνταξης που τους κοινοποιήθηκε σε αυτό το ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ.

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Σας συγκάλεσα γιατί έχει ανακύψει ένα σοβαρό θέμα με εκείνο τον ηλίθιο συνάδελφό μας που έχει αναλάβει το δικαστικό αγώνα μας σχετικά με το συντονισμό με το δικηγόρο για την άσκηση Έφεσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Τι έκανε πάλι αυτός ο βλάκας;

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για την κοινή δικαστική επιδίωξη των συνταξιούχων μας.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Καλά, και εσείς κύριε Γενικέ πως του το επιτρέψατε;

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Ισχυρίζεται ότι τσαντίστηκε επειδή ούτε τον πληρώνουμε ούτε απαντούμε στις αιτήσεις του.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Τι να του πληρώσουμε;

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Λέει ότι:
  – Δεν του πληρώνουμε το 8% που του οφείλουμε επειδή πέτυχε δικαστικά και πήρε το βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β’ αναδρομικά από το 2001 και επέστρεψε στην Υπηρεσία ακυρώνοντας την έξοδό του από την υπηρεσία που είχε γίνει το 2007 και διάρκεσε μέχρι και το 2011,
  – Δεν του πληρώνουμε όσα του επιδίκασαν ως αποζημίωση το Διοικητικό Πρωτοδικείο και το Διοικητικό Εφετείο, δηλαδή κάπου 130.000 Ευρώ εκκαθαρισμένα από τη φορολογία, στα οποία περιλαμβάνεται η ηθική βλάβη, το επίδομα εξωτερικού και η διαφορά μισθών και επιδομάτων.
  – Δεν του πληρώνουμε όσα του έχουμε δηλώσει εγγράφως ότι του χρωστάμε ως διαφορά μισθού που εδικαιούτο και σύνταξης που του καταβαλλόταν από το 2007 έως και το 2011,
  – Δεν του έχουμε αναπροσαρμόσει τη σύνταξη και ενώ είναι Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ τον πληρώνουμε με τη σύνταξη του Συμβούλου Πρεσβείας Β’,
  – Δεν τον έχουμε πληρώσει για τη διαφορά μεταξύ της σύνταξης που έπαιρνε και της σύνταξης που εδικαιούτο από τον Ιούλιο 2011 μέχρι σήμερα.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Μα είναι μπίτι βλάκας ο συνάδελφος ο Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ που νομίζει ότι θα του τα δώσουμε αυτά. Εδώ εμείς είμαστε Υπουργείο Εξωτερικών. Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να μας πει τι να κάνουμε.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Όταν έδινα εξετάσεις πρόσληψης Ακολούθων Πρεσβείας είχα μάθει τι απαντάμε στη στάνταρντ ερώτηση κρίσης που μας υπέβαλαν, ότι δηλαδή «Οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας είναι προαιρετικές για το Υπουργείο Εξωτερικών».

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Ναι αλλά τώρα αυτός ο ηλίθιος έχει μαζέψει εναντίον μας και αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου και του Διοικητικού Εφετείου και κυρίως έχει στρέψει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον μας.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Δηλαδή τι θέλει από μας το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κύριε Γενικέ;

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είχε στείλει επιστολή με την οποία γνωστοποιούσε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι η Διοίκηση έχει συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις, το ίδιο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει εγκρίνει την πληρωμή της α’ δόσης 91.000 Ευρώ – επισυνάπτοντας σχετική επιστολή στα ελληνικά – και ότι έτσι η υπόθεση πρέπει να θεωρηθεί ως διευθετηθείσα.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Και αυτό δεν θεωρήθηκε επαρκής διαβεβαίωση από το Στρασβούργο;

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Όχι, επειδή ο ηλίθιος ο συνάδελφός μας ο Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ τα αμφισβήτησε αυτά, λέγοντας ότι είναι ψευτιές αφού ποτέ δεν γύρισε ουσιαστικά στην υπηρεσία αφού διετέλεσε αδιαλείπτως συνταξιούχος από το 2007 έως το 2011 και έβλεπε τηλεόραση καθισμένος στον καναπέ του, ενώ επίσης μετέφρασε στα γαλλικά το έγγραφο που είχε στείλει στο Στρασβούργο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και απέδειξε ότι δεν ήταν εντολή πληρωμής αλλά απλό πρακτικό που εισηγείτο τη μη άσκηση αναιρέσεως κατά της αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου που τον δικαίωνε.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Α ΚΑΙ Β

  Πω, πω, πω! Πω, πω, πω! Πω, πω, πω! Πω, πω, πω!

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Δηλαδή απέδειξε ότι πήγαμε να παραπλανήσουμε το Δικαστήριο του Στρασβούργου

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Και είναι μόνο αυτά που στενοχώρησαν το βλάκα το συνάδελφό μας και αποφάσισε να μην αγωνιστεί για την ακύρωση των περικοπών των συντάξεών μας κύριε Γενικέ;

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Όχι, στενοχωρήθηκε επίσης που η Επιτροπή του 8%, δηλαδή που διανέψει το μέρισμα του 8% της Εξωτερικής Υπηρεσίας έγραψε στα παπάρια της το αίτημά του να πληρωθεί για το 8% που εδικαιούτο για το διάστημα 2007-2011 που τον είχαν πετάξει υποχρεωτικά έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών και σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Δικαιώθηκε δικαστικά, επέστρεψε και θέλει τα λεφτά του.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Αυτό δεν είναι σωστό, το 8% δεν το δίνουμε σε κανέναν.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Φυσικά και δεν το δίνουμε, έστω και αν το δικαιούται ο βλάκας ο συνάδελφός μας. Και κακώς ανακινεί το θέμα, επειδή κινδυνέψαμε πριν 2-3 χρόνια να το χάσουμε όταν μας το φορολόγησε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Παπακωνσταντίνου. Τώρα ευτυχώς το σώσαμε.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Μην το παίρνεις σαν δεδομένο ότι το σώσαμε. Εδώ έχουν φτωχύνει οι Στρατιωτικοί και οι Απόστρατοι. Αν μάθουν ότι παίρνουμε αυτό το επίδομα θα ορμήξουν να μας το κόψουν ισχυριζόμενοι ότι αυτοί είναι πολλοί και εμείς είμαστε λίγοι και μοιραζόμαστε πλούσιο επίδομα εξωτερικού.

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Ο βλάκας ο συνάδελφός μας, έκανε στην αρχή Αίτηση στη ΣΤ4 Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών για να πάρει το 8% από την Επιτροπή Διαχείρισης του 8%. Η Επιτροπή δεν απαντάει ποτέ σε βλάκες και έτσι δεν του απάντησε. Στη συνέχεια ο βλάκας ο συνάδελφός μας πήγε προσωπικά στο Γραφείο του και του έδωσε ιδιοχείρως αντίγραφο της αίτησής του.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Και τι του απάντησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής 8%;

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Ο Πρόεδρος της Επιτροπής 8% αντί απάντησης του έδωσε ένα ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΝΑΤΟ.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Α ΚΑΙ Β

  Χα, χα, χα, χα. χα. χα.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Οπότε το βούλωσε ο βλάκας ο συνάδελφός μας;

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Όχι δεν το βούλωσε. Του έκανε επίδοση εξωδίκου σπίτι του με δικαστικό επιμελητή.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Και πως αντέδρασε ο Πρόεδρος του 8%;

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Στην αρχή δεν έκανε τίποτα. Όμως τώρα που ο βλάκας ο συνάδελφός μας μουλάρωσε και είπε ότι δεν θα ξανακάνει τίποτα στα θέματα συντονισμού του δικαστικού αγώνα για ακύρωση της Αναπροσαρμογής Σύνταξής μας, ο Πρόεδρος του 8% δήλωσε προφορικά μέσω τρίτου ότι …. έκανε θετική εισήγηση για να πληρωθεί.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Χα, χα, χα! Πολύ ωραίο.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Το πιο ωραίο το είχε πει κάποτε ο Σύμβουλος της Πρεσβείας μας στην Κένυα όταν είχαν κρύψει εκεί τον Οτσαλάν. Τον πλησίασε o Τμηματάρχης του Υπουργείου Εξωτερικών της Κένυα και του είπε «Βλέπετε εδώ τις εφημερίδες που σας δείχνω που γράφουν πως έχετε κρυμμένο τον Οτσαλάν στην Πρεσβεία;» Και ο Σύμβουλος της Πρεσβείας απάντησε «Δυστυχώς δεν έχω μαζί μου τα γυαλιά μου».

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Μα το θέμα των περικοπών των συντάξεών μας είναι πολύ σοβαρό, αυτός ο βλάκας είναι καλός στο να διαπραγματεύεται και να κάνει συντονισμό με τους δικηγόρους και τους απόστρατους. Εμείς δεν τα ξέρουμε αυτά. Ξέρουμε μόνο να ζητάμε λεφτά από τον εκάστοτε Υπουργό Εξωτερικών. Γράψτε του ότι θα του τα πληρώσουμε όλα, να τελειώνουμε, προτού χάσουμε τις δικαστικές προθεσμίες για τις συντάξεις μας.

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Δυστυχώς ο βλάκας ο συνάδελφός μας ξεκίνησε και μια άλλη ιστορία που είναι πολύ σοβαρή για το κύρος της χώρας μας. Στο Υπουργείο Εξωτερικών τηρείται ανανεούμενη ανά έτος «Αλφαβητική κατάσταση αφυπηρετησάντων διπλωματικών υπαλλήλων» έκδοσης ΣΤ1 Διεύθυνσης Προσωπικού με ημερομηνία 6/10/2011 (όπως αναγράφεται στο κάτω αριστερό άκρο εκάστης σελίδας), το οποίο περιλαμβάνει περίπου 200 ονοματεπώνυμα συνταξιούχων διπλωματικών υπαλλήλων ταξινομημένα στις εξής στήλες: «ονοματεπώνυμο», «βαθμός», «αποχ.» «διεύθυνση κατοικίας» και «τηλέφωνα». Ειδικότερα, στη στήλη «βαθμός» υπάρχουν καταγεγραμμένες οι εξής ενδείξεις:
  – ΠΡΣ (δηλ. Πρέσβης)
  – ΠΥΑ (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Α’)
  – ΠΥΒ (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Β΄)
  – ΠΥΑ ΟΧΙ ε.τ. (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Α’ με κεφαλαίο το «ΟΧΙ επί τιμή»
  – ΠΥΒ όχι ε.τ. (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ με μικρό το «όχι επί τιμή»).
  – ΠΡΕΣΒΗΣ ε.τ. (με κεφαλαία η λέξη ΠΡΕΣΒΗΣ ολογράφως και επί πλέον η ένδειξη «επί τιμή»)
  – ΣΠΑ (δηλ. Σύμβουλος Πρεσβείας Α’)
  – (ΣΠΑ) (δηλ. Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ «εντός παρενθέσεως»).
  – ΓΠΒ (δηλ. Γραμματέας Πρεσβείας Β΄).Η παράθεση των παραπάνω στοιχείων, εκ πρώτης όψεως, θα μπορούσε να φανεί κωμική, με την παράθεση των εκφράσεων «ΌΧΙ επί τιμή», που χρησιμοποιείται ελεύθερα, σαν να περιγράφεται ένα άτομο λ.χ. «χωρίς μαλλιά», προσεκτικότερη όμως ανάγνωση δείχνει μια βαρύτατη παραβίαση του Ν. 2472/1997 όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα «περί προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», και παράλληλα «δυσφήμιση» (Ποιν. Κώδικα) ορισμένων ατόμων, τα οποία διαπομπεύονται, σε άγνωστο αριθμό αποδεκτών του καταλόγου, με ενδείξεις ότι δεν προήχθησαν στην καριέρα τους πέρα του βαθμού του Γραμματέα Πρεσβείας Β’. Επί πλέον ο τονισμός της ένδειξης «ΟΧΙ επί τιμή» δημιουργεί δυσμενείς εντυπώσεις ως προς τα άτομα στα οποία αναφέρεται, ανάλογα με εκείνα ενός αποσπάσματος ποινικού μητρώου το οποίο δεν θα έδειχνε απόλυτα καθαρό, σε σχέση με τους λοιπούς, επί τιμή αφυπηρετήσαντες οι οποίοι δεν χρειάζεται, ως αυτονότητο, να γράψουν τον τίτλο «επί τιμή» και πρέπει, με τη διατύπωση αυτή, να προκύπτει εξ αντιδιαστολής, από την σύγκριση με εκείνους που είναι «ΟΧΙ επί τιμή».

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Ουάου. Αυτή η καταγγελία κλονίζει συθέμελα το οικοδόμημα των Πρέσβεων. Ιδιαίτερα έχει θυμώσει ένας Πρέσβης πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών που έχει την απαίτηση το ΠΡΕΣΒΗΣ και το επί τιμή να γράφονται και τα δύο με κεφαλαία έτσι για να διακρίνεται από τους άλλους.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Όχι, σε αυτό δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ.

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Το ίδιο και ο βλάκας ο συνάδελφός μας.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Ελπίζω κύριε Γενικέ να μη χειριστήκαμε και εμείς βλακωδώς το θέμα.

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Δυστυχώς. Δυστυχώς. Ο Προσωπάρχης έγραψε ειδικό έγγραφο προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με το οποίο ανέφερε ότι ουδέποτε η ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού τηρούσε τέτοια λίστα «Αφυπηρετησάντων Διπλωματικών Υπαλλήλων» και ότι μόνο μια φορά κατάστρωσε μια εντελώς πρόχειρη λίστα μόνο και μόνο για διευκόλυνση της ταχυδρομικής επικοινωνίας του Συνδέσμου Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων με τα μέλη του.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Δηλαδή απλά για να διευκολύνεται ο ταχυδρόμος που διανέμει τις επιστολές του Συνδέσμου προς τα μέλη του.

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Και ησύχασε ο βλάκας ο συνάδελφός μας.

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Για να το διαπιστώσουμε βάλαμε μία γραμματέα μας να τον πάρει τηλέφωνο και να τον ρωτήσει «είσθε ικανοποιημένος κύριε Πρέσβη από την απάντηση;»

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Και εκείνος τι απάντησε κύριε Γενικέ;

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Απάντησε «Τώρα τη γαμήσατε μαλάκες. Έχω παλαιότερο έγγραφό σας που λέει τα τελείως αντίθετα. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».

  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΙΜΗ

  Δηλαδή τι πιστεύετε ότι έχει κάνει κύριε Γενικέ;

  ΠΡΕΣΒΗΣ

  Σίγουρα έχει κάνει τόσες καταγγελίες στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που θα έρθουν συνεργεία της να κάνουν φύλλο και φτερό τα αρχεία στης ΣΤ1 Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών για να ανακαλύψουν πόσες λίστες τέτοιου είδους υπάρχουν.

  (Οι διάλογοι είναι τελείως φανταστικοί).

Κάνε το σχόλιό σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s